3.12.17

Joulupuu-keräys

Yleensä joulukuun ensimmäinen päivä intoilen siitä, että saan tuoda kuusen ylös ja koristella talon jouluiseksi. Tänä vuonna oli kuitenkin toisin; luin nimittäin koskettavan Facebook kirjoituksen Joulupuu-keräyksestä. Tarkoitukseni on aina ollut osallistua keräykseen, mutta jotenkin se vaan on jäänyt. Luin kirjoituksen torstaiyöllä ja pitkään pohdin asiaa ja laskeskelin varoja. Päätin, että tänä vuonna annan pienestä työttömyysrahastani iloa jollekkin lapselle lahjan muodossa.

Joulupuu-keräyksen järjestää koko maassa eri nuorkauppakamarit yhteistyössä kaupunkien sosiaali-ja terveysvirastojen ja muiden yhdistysten ym. kanssa. Joulupuu-keräyksessä on tarkoitus ostaa lahja vähävaraiselle lapselle (ikähaarukka 0-17 vuotta) ja viedä se osallistuvan kuusen juurelle, josta ne viedään eteenpäin ja lopulta vähävaraiselle saajalle. Helsingin keräyspaikat näät tästä linkistä ja muun Suomen tästä linkistä.

Innolla siis joulukuun ensimmäinen päivä lähdin Lahden Kauppahalliin katselemaan keräyspaikkaa. Joissain kaupungeissa saattaa lapuissa näkyä suoraan lahjatoive ja toisissa kaupungeissa vain ikä ja sukupuoli. Lahdessa oli vain ikä ja sukupuoli ja luki, ettei lahjoja saa pakata valmiiksi. Mietin, että mitä itse olisin halunnut lapsena ja löysinkin lelukaupasta kahdelle 5-7 vuotiaalle kivan leluyllätyksen. Olen saanut muutaman ihmisen jo osallistumaan Joulupuu-keräykseen ja harras toiveeni on, että sinäkin, joka luet tätä, voisit osallistua tänä vuonna. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai arvokas, kunhan se on uusi. Tee tänä jouluna hyvä teko ja osta varattomalle lapselle lahja!  Lahdessa keräys on voimassa 16.12 asti, mutta monissa kaupungeissa keräys sulkeutuu jo aiemmin, katso oman paikkakuntasi keräyspaikka- ja aika tästä listasta! Ihanaa joulun odotusta!

puu2

♡:SΔRΔGΔLΔXYY

P.S. Kuusen sain laitettua ja talon koristeltua joulukuun 2. päivä

3 kommenttia:

 1. Ihanaa että nostit tämän esille! Mullakin on ollut mielessä että osallistuisi tähän tai johonkin muuhun joulukeräykseen. Loppujenlopuksi aika monella opiskelijalla tai työttömälläkin löytyy muutama ylimääräinen euro, jonka voisi lahjoittaa. Käytännössä vaikkapa pehmoeläimen ostaminen tarkoittaisi, että jättäisi pari karkkipussia ostamatta itselle :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon itse nyt kahtena vuonna osallistunut joulukukkakeräykseen, jossa ostetaan vanhuksille joulukukkia (:

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta. Olin miettinyt vastaavaa, mutten muistanut mikä taho tätä järjestää. Osallistuin.
  Ihanaa joulunaikaa sinulle.
  t. TQ

  VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡