28.5.15

Hautajaiskynnet

Kirjoitan nyt vähän ikävämmästä asiasta, nimittäin hautajaiskynsistä. Varmaan suurin osa tietää, että hautajaisissa pukeudutaan tummiin, siisteihin vaatteisiin, mutta ihmeen usein Facebookin kynsikoristeluryhmään tulee kyselyitä hautajaiskynsistä. Ryhmässä on ollut paljon keskustelua, että millaiset on hyvät kynnet hautajaisiin ja saako kynsissä olla väriä.Itse olin muutama viikko sitten hautajaisissa, eikä itselleni tullut mieleenikään tehdä mitään muuta, kuin siisti (?) ranskalainen manikyyri (en olisi halunnut laittaa glitteriä, mutta kiireellä tehdyt kynnet näyttivät reunoilta hieman suttuisilta, niin peitin ne glitterillä). Ranskalainen manikyyri on siitä hyvä, kun se sopii niin moneen erilaiseen tilanteeseen: juhliin, työhaastatteluun, virallisiin tilaisuuksiin... mihin vain. 

Itse näen hautajaisasian niin, että sinne ollaan tultu kunnioittamaan vainajaa ja saattamaan hänet viimeiselle matkalle eikä korostamaan tai edustamaan itseään. Minusta on ihan hullua tehdä jotkut koristeelliset tai värikkäät kynnet. Vaikka ajattelisitkin, ettei kukaan kiinnitä huomiota kynsiisi, niin joku (varsinkin vanhempi ihminen) voi nähdä ne ja pitää sinua törkeänä.

Itsehän voit lakata muina päivinä kynnet vaikka kuinka näyttävästi, mutta eikö olisi kiva kunnioittaa edesmennyttä henkilöä hillitysti edes yhden päivän?

Heräsikö sulle mielipiteitä asiasta?// In Finland, we dress understate in funerals. Many people has discuss on Finnish nail forum of how to do nails for funeral. For me the only appropriate nails for funeral is french manicure. For me the funerals are all about respecting the life of deceased and escort him/her to his/hers last trip, it's not about representing you.

♡:SΔRΔGΔLΔXY

9 kommenttia:

 1. Mä oon samaa mieltä sun kanssa, ei sinne hautajaisiin mennä kynsiä esittelemään vaan kunnioittamaan vainajaa. Mä todennäköisesti menisin hyvin huomaamattomilla yksivärisillä lakkauksilla. Tai sillä ranskiksella. :)

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä hautajaisiin tosiaan sopii parhaiten tämmöset tosi simppelit kynnet. Tai sitten ei mitään kynsillä. :) Mulla oli viime vuonna mun enon hautajaisissa aika samanlaiset kynnet kun nämä sun, mutta mulla oli mustaa. Mun mielestä nekin oli ihan sopivat. :)

  Ja musta hautajaiset ovat tosiaankin juuri sellaiset, että kunnioitetaan vainajaa ja muistellaan häntä, ei niin että itse pistetään parasta peliin ja yritetään olla huomion keskipisteenä. Ja muutenkin jos ei osaa käyttäytyä kunnioittavasti, niin sekin on törkeää. :(

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut hautajaisissa perinteisempi ranskalainen tummilla yksityiskohdilla ja pilkuteltu ranskalainen. Myös leimattu mustavalkoinen lakkaus. Mitään värejä en laittaisi, koska surujuhla kuitenkin kyseessä, mutta tuokin leimaus ei mielestäni ollut liian silmille hyppäävä tai huomiota herättävä. Mielestäni kunnioitin vainajaa siinäkin mielessä, että lakkasin myös kynteni, kuten tekisin muutenkin, mutta käytin värejä, jotka sopivat hautajaisiin, eli mustaa ja valkoista, jotka eivät herätä huomiota:).

  Tää on kyllä semmonen asia, että tästä voi taistella vaikka kuinka paljon! Mun mielestäni hyvän maun rajoissa toteutetut kynnet kuitenkin sopivat. Ja jokaisella on varmasti se oma ajatus simppelistä ja ei niin huomiota herättävästä lakkauksesta.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli hautajaisissa ne koristellut musta-vaaleat. Joskus mulla on ollut mustaa. Ranskis on myös kiva vaihtoehto :) nätit kynnet teit :)
  Vaikka itse olin koristelluilla niin itsellä oli ajatus muistaa mummoa eikä esitellä omia kynsiään. Näen sen niin että kauniit kynnet ovat osa minua ja teen niitä itseä varten, en koreilumielessä muita varten :)

  VastaaPoista
 5. Miulla oli pari vuotta sitten miespuolisen ystäväni hautajaisissa liekkikynnet, mustalla pohjalla puna-oranssit liekit. Niillä kynsillä halusin muistaa ja kunnioittaa ystävääni jolle olin pari kuukautta aikasemmin lakannut hänen pyynnöstään samanlaiset kynnet ♥

  VastaaPoista
 6. Jep, oon itekki hautajaisiin tehny jokku hyvi huomaamattomat kynnet, mutten mää oo tajunnu aatella noin viisaasti syytä kuin sää. Kiitos siis ku pistit järkevän syyn mun pääkoppaan. :)

  VastaaPoista
 7. Miks ei mustat tai harmaat kynnet?

  VastaaPoista
 8. Mulla oli viime kesänä hautajaisissa ihan vaan nude-lakkaa. Halusin laittaa edes jotain lakkaa, jotta olisin siisti. Siis samoilla linjoilla sun kanssa!

  VastaaPoista
 9. Kauniit kynnet!

  Mä oon samoilla linjoilla asian kanssa. Toisaalta ajattelen niinkin että jos jollain on hautajaisissa varaa pahastua toisen kynsistä, niin hän saattaa ehkä keskittyä epäolennaiseen... Mutta joo, toki kunnioittava habitus ja mustat vaatteet kuuluu asiaan.

  VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡