23.12.16

Jouluinen haaste

23. päivä, aatonaatto. Meillä on Nallen kanssa tapana laittaa kinkku uuniin paistumaan aamulla ja illalla sitten salaa maistan kinkkua, vaikka Nalle väittääkin että sitä saa ottaa vasta aattona. Huomenaamulla käydään äidin luona puurolla ja saunassa ja sitten haudoilla. Tänä vuonna meillä ei ole muita vierailukohteita, joten ollaan kolmistaan (kun Kisu lasketaan mukaan) aatto. Nalle on monena vuonna halunnut katsoa Die Hardin, joten ehkä tänä vuonna suostun sen katsomaan jouluna :D

Näin Mintun blogissa ihanan jouluhaasteen ja halusin toteuttaa sen omassakin blogissa. Kuvituskuvissa puhelimella otettuja kuvia. Tein itselleni ja Kisulle paperista tonttulakin, kuvista selviää, miten innoissaan Kisu asiasta oli...

joulu2

Joulun ruokapöytään kuuluu... aamulla vasta paistettu kinkku ja puuro ja päivällä kinkku sekä lanttulaatikko. Meillä lapsena paistettiin kinkku aina jouluaaton vastaisena yönä ja nukuin aina vähän huonosti, kun mietin vaan että koska pääsee sitä kinkkua maistelemaan :) Nykyään paistetaan kinkku jo 23. päivä.

Joulupukin kuumalinja... tulee just huonoon aikaan. Nykyään ja lapsena sama juttu: maksimissaan ehtii sitä puoli tuntia katsoa, ennen kuin lähdetään haudoille ja kun kotiin päästään, se on jo loppunut.

Joulu aurinkorannalla... olisi jännä vaihtelu. En ole koskaan käynyt aurinkolomalla, joten jos tulisi mahdollisuus päästä jouluna aurinkorannalle, ottaisin tilaisuuden vastaan.

Lumi... Mulla on viha-rakkaussuhde lumeen. Ilman lunta on liian pimeää, mutta kun on lunta se tarkoittaa myös sitä että on kylmä ja liukas.

Joulumusiikki... ei paljoa meillä soi. En ole oikein ikinä pitänyt joulumusiikista. Lempijoululauluni on Raskasta joulua- Tulkoon joulu.

joulu1

Joululahjat... on kivoja, mutta vieläkin harmittaa, ettei lapsena tullut barbeja.

Joulupukki... on satua! Ihan pienenä jo tajusin, ettei joulupukkia ole olemassakaan.

Suklaakonvehdit... on vaan niin hitsin hyviä! Paradis ja Fazer on parhaita, Pandan konvehdeista en tykkää.

Joulutorttuja... on kiva ja nopea tehdä ja ne maistuu tuoreeltaan tosi hyvälle!

Piparkakut... ei niinkään ole mun makuun, paitsi vastapaistettuna.

Joulukuusi... olisi ihana olla aito. Kuusen tuoksu on niin huumaavan hyvä, lapsena käytiin mökin pihalta kaatamassa kuusi. Nykyään meillä on valkoinen muovikuusi, kun se on niin paljon kätevämpi, kun siitä ei irtoa neulasia.

Jouluaattona... käydään aamulla äidin luona joulupuurolla, käydään haudoilla ja avataan lahjat.

Joulupäivänä... tavataan mahdollisesti muita sukulaisia.

Ihanan rauhallista joulua kaikille

joulu3

// My cat didn't like that Christmas hat I made from paper...

♡:SΔRΔGΔLΔXYY

10 kommenttia:

 1. Voi kurjuus kun ei näytä Kisua hattu miellyttävän ;D Ihana otus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Kuvittelin oikeen, kuinka saan kivoja yhteiskuvia otettua Kisun kanssa mutta ei sitten :D

   Poista
 2. Hyvää joulua myös sinne teille! :3

  VastaaPoista
 3. Kiva kun sinäkin otit ja teit tämän haasteen. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana haaste :) tuli jouluinen fiilis tällee joulupäivänä :D monella kohdalla olin samaa mieltä, muun muassa joululauluista (Raskasta joulua -konsertti oli huikea tänä vuonna!). Repesin noille kissakuville hahahah

  VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡