20.5.16

#Norppalive

Mä RAKASTAN saimaannorppia, ne on jotenkin tosi suloisia löllyköitä. Saimaannorppa on uhanalainen laji ja niitä on tällä hetkellä vain vähän päälle 300. WWF tekee ja on tehnyt paljon työtä, jotta Saimaalla saisi uiskennella vielä pitkään norppia ja itsekin olen lahjoittanut välillä rahaa norpille.


Moni varmasti tietääkin, että WWF on tänä vuonna laittanut verkkokameran kuvaamaan kivelle, jossa norpat Siiri ja Pullervo usein makailevat. Norpat viettävät suurimman osan ajastaan vedessä, mutta keväisin ne tulevat vaihtamaan karvaa maalle, joten kamera on vain toukokuun ajan toiminnassa. Tästä linkistä pääset norppakameraan, ensin sivuilla on tietoa norpista ja uhista ja sivun puolen välin jälkeen on se kuuluisa norppakamera. Kannattaa tsekata makaileeko Siiri tai Pullervo tällä hetkellä kivellä Yksi ilta taas katselin kymmenen aikaan, kun Pullervo makasi kivellä ja sain siitä inspiraation norppakynsiin. Lakkasin OPI:n Embrace the Greyllä ja valkoisella akryylimaalilla maalasin aikuisen norpan kuvioita sekä norpan viikset ja mustalla silmät ja nenän. // If you like nature and animals you might want to check out this live camera WWF (World Wildlife Fund) put to film Saimaa Ringed Seal. Saimaa Ringed Seal is endangered with only a little over 300 seals in the world. Go and check if one or both of the two seals known to spend time on that rock is now laying there 

♡:SΔRΔGΔLΔXYY

14 kommenttia:

 1. Ihan koukussa norppaliveen täälläkin. Söpöt norppakynnet. :)

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään katsoa luontokameroita ja norppaakin olen katsellut. Toinen kamera jota seuraan on virolainen merikotkakamera, joka ei ehkä niin sympaattinen eläin ole, mutta on ollut hauska katsoa linnunpoikia munan kuoriutumisesta asti :)
  http://pontu.eenet.ee/player/merikotkas.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon kanssa muutamana vuotena noita merikotkia katsellut, se on niin siistiä nähdä, miten munasta tulee yhtäkkiä pieni lintu ja jossain vaiheessa kesää ne pienet tirpat näyttää jo ihan aikuisilta! :)

   Poista
 3. Voiiii eiiiiii,norppia! ♡_♡

  VastaaPoista
 4. Noi on niin söpöt kynnet että pakko ottaa mallia ja yrittää vääntää itselleen samanlaiset! :)

  http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo, norpat on niin ihania, että ne sopii myös kynsille ♡

   Poista
 5. Itse täällä likellä Saimaata asuvana ja suurena norppien ystävänä en voi muuta kuin ihastella ja tykätä näistä kynsistä. Ihanat! <3

  VastaaPoista
 6. Uiii miten suloset! :3 Määki tykkään norpista hirviästi, ihania palleroita. <3

  VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡