18.3.16

Lettipulla

Näin netissä kuvan kauniista letitetystä korvapuustipitkosta ja päätin itsekin kokeilla tehdä sellaisen. Tälle on varmaan joku oikea nimikin, mutta mä en hirveästi kokkaile tai leivo ja sivustolla ei ollut ohjeita, pelkkä kuva, joten tämä on mun tapa tehdä korvapuustilettipulla :) Oli paljon helpompaa ja nopeampaa, kuin tavallisten korvapuustien tekeminen, kun ei tarvinut jokaista pullapalaa pyöritellä ja tehdä erikseen.Tein taikinan netistä otetusta korvapuustiohjeesta, jos jollain on joku superherkkukorvapuustiohje, niin voit mielellään linkittää/kirjoittaa sen mulle! Nää alkuvaiheet oli samat, kuin normipuusteissakin: kun taikina oli kohonnut, kaulin taikinan, levitin voin, kanelin ja sokerin ja käärin rullalle. Sitten alkoi jännä osuus: leikkaa rulla pituussuunnassa puoliksi ja letitä kaksi osaa keskenään, paina päät kiinni toisiinsa ja sulla on kaunis pulla!En ole aiemmin tehnyt pullapitkoja, joten laitoin nämä vahingossa 225 asteeseen, 10 minuutin päästä pinta oli jo todella ruskea, mutta arvelin, ettei nämä ole vielä kypsiä, joten laitoin Nallen nopeasti googlettamaan, että paljon ja missä asteessa pullapitkon kuuluu olla, lopulta selvisi, että tämä valmistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia ja laitoin pullat vielä puoleksi tunniksi 175 asteeseen.Tämä lettipulla on tosi kivan näköinen vaikka juhliin ja tosiaan paljon vähempitöinen, kuin normi korvapuustit. Mulla ei ollut mitään juhlia, joten söin pullaa ja join Kane'sin uutta virvoitusjuomaa, joka oli ihan ok. Jos sulla on tosiaan joku superhyvä korvapuustiohje, niin linkkaa se mulle! :)// I saw a picture of a cinnamon bun, which was beautifully braided. I wanted to try it too and I think I made it look pretty good! :)

♡:SΔRΔGΔLΔXY

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Täytyypä itsekin tehdä seuraavan kerran tuollainen lettipulla, ettei aina niitä perus korvapuusteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, kiva tarjota vieraille välillä jotain muuta :)

   Poista
 2. Seuraavaa kertaa voit lisätä rusinoita, pähkinöitä tai suklaata :) Virossa on sen nimi kringel ja sitä voi tehdä myös suolaisena (kinkku ja juusto): https://www.google.fi/search?q=kringel&rlz=1C1CHMO_etFI584FI584&espv=2&biw=1093&bih=498&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLrabRsNHLAhVlQpoKHcIACa0Q_AUIBigB
  Löysin hyvän reseptin: http://www.homecookingadventure.com/recipes/estonian-kringle-cinnamon-braid-bread

  VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡