24.9.15

Äidin synttärit

Eilen oli äiskän synttärit. Ollan viety äiti joka vuosi johonkin ravintolaan tyttöjen ja välillä vävyjenkin kanssa.Tällä kertaa mietittiin etukäteen kuumeisesti, että mihin paikkaan voitaisiin mennä, kun vuosien aikana moni Lahden ruokaravintoloista on tullut tutuksi. Äiti itse ehdotti Raxia, mutta me juhlavieraat emme hyväksyneet sitä ehdotusta :D Siskon kaveri oli käynyt Kettu ja Kana nimisessä ravintolassa Heinolassa ja kehui sitä, joten porukalla (ilman äitiä) päätimme, että lähdetään sinne syömään kahdella autolla.Heinolaan päästyämme yllätyin, kuinka paljon nuoria siellä oli, olen aina luullut, että Heinola on joku ikäihmisten paikka, kun se on niin pienikin eikä siellä hirveästi ole kauppoja, mutta jostain syystä Heinola vetää nuorisoa puoleensa. Heinolassa liikkui paljon nuoria yhden ja kahden porukoissa, Lahdessa taas liikkuu vanhuksia tai juoppoja kymmenen porukoissa :DKetun ja Kanan nettisivuilla on hauskoja kuvia, tykkään tosi paljon. Ruokalista jäljitteli samaa linjaa ja siinä oli samat kuvat, tykkäsin myös siitä, että lista oli tehty hauskan tuntuisesta pahvista. Mua naurattaa vieläkin toi kettu, joka kantaa kanaa suussaan, porukan kasvissyöjä ei ollut kuvasta niin innoissaan :DMeillä meni hirveän kauan ruokalistan lukemisessa, kun kukaan ei osannut päättää, mitä tilaa ja kaikki kuulosti herkulliselta. Itse päädyin lopulta Ketun possuun tikkuperunoilla ja sienikastikkeella. Kun annos tuli, olin todella yllättynyt: siitä annoksesta olisi riittänyt vaikka puolijoukkueelle, se oli niin iso! Lisäksi annos ui sienikastikkeessa, mikä oli mun mielestä ihan älyhyvä juttu, mä tykkään kastikkeista ja ärsyttää, kun joka ravintolassa on aina liian vähän kastiketta. Tikkuperunat oli todella hyviä ja pihvi oli täydellisen mureaa. Söin kaiken (paitsi ranuista annoin puolet Nallelle) ja koko loppuillan maha oli tosi kipeä, kun tuli syötyä ihan liikaa :DItse tykkäsin paikasta ja ruuasta tosi paljon, Nalle ei ollut oikein vakuuttunut ja muilta en ole kysynyt mielipidettä. Meillä kuitenkin oli tosi hauskaa, on aina ihana nähdä äiti tyytyväisenä :) Onnea vielä äiskäpäiskähäiskä 
// My mom had a birthday yesterday. We have a tradition that we'll go on a restaurant on her birthday with her children and in-laws. This time we decided not to go any restaurant in our hometown but on the city next to us. So we packed two cars and drove to Heinola. The restaurant was nice and the food portions were big. I think that mom liked a lot, that's all we wanted :)

♡:SΔRΔGΔLΔXY

8 kommenttia:

 1. No on kyllä annoksella kokoa :D Pitääkin joskus piipahtaa tuonne syömään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan älyttömän iso! Kannattaa mennä, mä ainakin tykkäsin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on! Tää perinne alkoi vasta, kun me tytöt oltiin aikuisia, haluttiin antaa äidille erilaisia kokemuksia, kun porukat ei ikinä käyneet missää ravintolassa kun oltiin lapsia :)

   Poista
 3. Onnea sun äidille mieki vanhenen taas ensi viikolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin olikin, mulla on niin huono muisti, että unohdin että sulla on synttärit!! :)

   Poista
 4. Jessus ei ihme, että annoit perunoista, on meinaten ranskista! :p Tosi kiva perinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli joo muutama ranskis :D Ne oli kyllä tosi hyviä ♡

   Poista

Share some galaxy dust! ♡