2.10.13

Vinkkejä (aloittelevalle) bloggaajalle ♡

Välillä minulle tulee viestejä, joissa kysellään vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle. Nyt ajattelin jakaa tällaisen postauksen, jossa on omia vinkkejäni teille! :) Huom! En siis väitä olevani maailman paras bloggaaja tai että tietäisin edes asioista jotain, tässä on vaan omia huomioitani teille.

(WEHEARTIT.COM)

 Mieti valmiiksi joku helposti muistettava ja persoonallinen nimi blogille sekä mieti millaisen taustan haluat. Blogien taustat kertovat paljon blogista/bloggaajasta.

 Kirjoita selkeästi ja tarkista tekstit kirjoitusvirheiden varalta. Mieti myös, että miten haluat kirjoittaa. Itse en hirveästi tykkää blogeista, jotka on kokonaan kirjoitettu puhekielellä esim: sit me mentii Norkun kaa kapee ja ostettii vähä vaatteit ja limui.

 Ota selkeitä kuvia, itse tykkään katsoa blogeja, joissa on isot kuvat.(WEHEARTIT.COM)

 Jos pidät kynsiblogia, siisti lakkaukset (itsellä tuo kohta usein unohtuu ;D). Jos teet vaatepostauksia, varaudu siihen, että muutkin haluavat ostaa kyseisen tuotteen itselleen, vastaile jos ihmiset kysyvät, mistä olet tuotteen hankkinut.

 Jos otat muilta sivuilta kuvia, niin muista mainita, mistä olet kuvan ottanut (esim. weheartit).

 Sosialisoidu! Kirjoittele muiden blogeihin kivoja juttuja sekä omia mielipiteitä usein. Liity Facebookin eri ryhmiin (esim. kynsikoristelut) ja eri nettifoorumeille.

 Huomioi lukijat. Vastaa jokaiseen kommenttiin, mitä blogiisi tulee. Itse käyn aina katsomassa, mitä bloggaaja on vastannut kirjoittamaani kommenttiin. Tietenkään en nyt tarkoita haukkumakommentteja, niitä ei tarvitse julkaista/tarvi vastata niihin.


(WEHEARTIT.COM)

 Jos saat negatiivista kommenttia varsinkin anonyymeiltä, koita jättää ne huomiotta! Vaikka tulisi kuinka paha mieli, niin älä ota itseesi! Jotkut anonyymit haluavat vain pahoittaa mielesi eikä heidän kirjoittamansa kommentit ole välttämättä totta! Jatka kirjoittamista hymyssä suin!

 Kysy lukijoilta, jos heillä olisi jotain postaustoiveita, äläkä loukkaannu jos joku neuvoo tai korjaa kirjoitusvirheitäsi.

 Kokeile rohkeasti eri tyylejä ja erilaisia postauksia, löydät kyllä oman tyylisi ajan mittaa! :)

(WEHEARTIT.COM)

Onko muilla vinkkejä aloitteleville bloggaajille? Mitä mieltä olit näistä vinkeistä? 


 :Sara


28 kommenttia:

 1. Heh, tää oli hyvä! jännä huomata miten oon asettanu itelleni suunnilleen samat "kriteerit" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Ehkä siksi tykkäänkin sun blogista ;D

   Poista
 2. Tässä on aika hyvät perusohjeet. :) Mäkin painottaisin sitä, että niihin kommentteihin vastataan ees jotain, kun siitä jää lukijalle kuitenkin melko paha mieli, jos vastausta ei kuulu.

  Ja sitten musta on myös hyvä muistuttaa, että jokaisen blogin tulee olla omanlainen, persoonallinen eikä kaikkia tarvitse tai voi miellyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mulle ainakin tosi tärkeää, että vastaan kaikkiin kommentteihin ja että jos kirjoitan johonkin blogiin, niin mullekkin vastataan :)

   Toi oli hyvä! Kaikkia ei voi ikinä miellyttää, niin on oltava omanlainen juttu mitä tekee :)

   Poista
 3. Tuo kommentteihin vastaaminen on mun mielestä tosi tärkeetä :3 Se antaa bloggaajasta vähän tylyn kuvan jos ei koskaan vastaa kommentteihin. - Eri asia tietysti jos on suosittu blogi johon tulee paljon ns. turhia kommentteja.

  Kuvia ei kyllä sais kopioida weheartitista yms jos siihen ei laita kuka sen kuvan oikeasti omistaa. Googlailemalla löytyy kyllä paljon vapaasti käytettäviä kuvia ja nettisivuja joista niitä löytää. Oon joskus itekin kopioinut wehearitista, mutta nykyään mä yritän käyttää vaan omia kuvia :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentteihin vastaaminen on mun mielestä myös tosi tärkeää :) Sen joo ymmärtää jos on joku tosi suosittu blogi ettei ehdi/jaksa vastata ihan jokaiseen. Tiedän sellaisia blogeja, joihin tulee pari kommenttia eikä kirjoittaja jaksa vastata edes niihin :O

   Ei saiskaan joo kopioida (luin ensin vahingossa että tossa lukee kyllä kuvia saa kopioida :D), ite vaan laitan sen weheart.comin että silleen mäkin oon pahis :D Joskus näkee niitäkin bloggaajia, jotka on esimerkiksi toisen blogista ottanut kuvia eikä missään ole mitään mainintaa, että kenen ottama kuva on.

   Poista
 4. Hyvät ohjeet. :) Tosiaan blogiin on hyvä panostaa, eikä perustaa sitä vain ku kaikilla kavereillaki on... ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva ja hyödyllinen postaus ^^. Vaikka en kovin aloitteleve olekaan niin tossa oli kyllä juttuja mitä munkin on hyvä palauttaa mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Olipas mukava lukea hieman erilainen postaus :)
  Mie voisin lisätä vielä tuohon tekstihommaan oman mielipiteeni; tarpeeksi iso ja selkeä fontti tekstiin, pientä tihrustamista on inhottava lukea :)

  Miullakin muuten unohtuu "silloin tällöin" siistiä lakkaukset ennen kuin otan kuvat, noouu ;D
  Ja sit on ihan pakko laittaa... Siulta löytyy pieni kirj.virhe tästä tekstistä :)
  "...jotka on kokonaan kirjoitettu puhelielellä..." Pisti silmään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä! Tekstin pitää olla sellaisella selkeällä fontilla kirjoitettu eikä liian pientä, joskus kun jollain on jotain erikoista koukerotekstiä kaikki kirjoitukset niin vaikea lukea! :D

   Hehe, en oo kiinnittänyt sun kuvissa huomiota että olis lakkaukset jäänyt siistimättä, eli hyvin oot tehnyt ;)

   Kiitos! Mun kirjoitusvirheitä saa aina oikaista! ♡ :)

   Poista
 7. Tosi hyviä ohjeita :) mulla on kans toi sama juttu että en hirveästi jaksa lukea semmosia blogeja joka on kirjoitettu täysin puhekielellä just niinkun tossa sun esimerkissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   On välillä tällainen ilme, kun lukee puhekielellä kirjoitettua tekstiä O___O

   Pakko muuten sanoa, että tykkään sun blogin kirjoitustavasta! :)

   Poista
 8. Kävin äsken viemässä jeffreyt postiin, eli piitäs tulla maanantaina viimeistään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIIIIII IHANAA!!! KIIITOOOOOOS! :3 ♡ ♡

   Poista
  2. ❤ tuli muuten niin kiire etten muistanu kirjoittaa mitään kiitos kirjeitä, niin kiitän sua tässä kun annat mun vauvoille hyvän kodin ja toivon että tykkäät niistä! :)

   Poista
  3. Kiitos itsellesi, ihan varmasti tykkään! ♡

   Poista
 9. Hyviä pointteja! Mulla olis vielä muutama lisättävä, mutta saanko tehdä tästä postauksen aiheesta omaankin blogiin jutun? :3 <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat! ^___^ En malta odottaa, että millaisia vinkkejä sulla on! :) ♡

   Poista
 10. Tästä on varmaan apua monelle. Paljon hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että tästä moni löytäisi itselleen vinkkejä :)

   Poista
 11. Anteeksi Verppa, poistin vahingossa kommenttisi, mutta ehdin kyllä lukemaan sen! Toivottavasti tästä oli hyötyä sulle ^__^ ♡

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus, ja oli kyllä hyötyä c:

  VastaaPoista
 13. Kiitos rohkaisevista vinkeistä! Miten olet tehnyt tuon allekirjoituksesi? Olis kiva saada itsellekin heti sellainen, mutta en vain oikein ymmärtänyt miten, vaikka muutamaa ohjetta olen lukenutkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Mitä allekirjoitusta tarkoitat? Jos tarkoitat tätä: "♡ :Sara" niin kirjoitan sen joka kerta itse tuohon alas. Jotkut tekevät kuvan, jossa lukee allekirjoitus ja lisäävät sen tuohon kirjoituksen loppuun :) Kerro ihan rohkeasti jos ymmärsin väärin tai jos haluat lisää tietoa tästä tai jostain muusta asiasta, neuvon mielelläni :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Ihan oikein ymmärsit :) Okei. No, nyt ei ole mitään mielenpäällä, mutta kiitos kovasti kuitenkin. :)

   Poista

Share some galaxy dust! ♡